Laatua, johon voit luottaa

Kuva kymmenistä ob-tamponeista kasattuna.

KÄYTTÄMÄMME RAAKA-AINEET

 

o.b.® - Lupauksemme


Tamponien laatu ja turvallisuus

Miljoonat naiset käyttävät tamponejamme päivittäin. Tärkeintä meille on, että tamponimme ovat turvallisia, mukavia ja varmoja.
  • o.b.®-tamponit eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, väriaineita tai hajusteita, ja terveytesi ja turvallisuutesi vuoksi ne ovat gynekologien kliinisesti testaamia
  • Kaikki tamponimme täyttävät EU-direktiivin 2001/95/EG yleisestä tuoteturvallisuudesta, joka säätelee hygieniatuotteita. Tämä direktiivi edellyttää, että valmistaja tarjoaa kuluttajille turvallisia tuotteita. Täyttääksemme direktiivin vaatimukset meillä tulee olla tiukat prosessit arvioidaksemme ja varmistaaksemme raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden turvallisuuden. Lisäksi meidän tulee tarjota kuluttajille oleellinen tieto, jotta he voivat turvallisesti käyttää tuotteitamme.
  • Tamponiemme raaka-aineet on valittu perustuen tieteelliseen ja kliiniseen dataan, gynekologiseen erityisosaamiseen, vuosikymmenten mittaiseen tietoon ja kokemukseen naisten tarpeista kuukautisten aikana sekä kuluttajilta saamaamme palautteeseen. Valitut raaka-aineet ovat korkealaatuisia ja ne käyvät läpi kattavat turvallisuuskartoitukset ennen kuin ne hyväksytään tuotantoon.
  • Kaikki tamponimme on sertifioitu riippumattoman OEKO-TEX® STANDARD 100 -kriteerien mukaisesti, täyttäen ihokosketuksessa oleville tekstiilituotteille määritellyt korkeimmat mahdolliset turvallisuusvaatimukset. Sertifikaatti edellyttää haitallisten aineiden testaamista kaikista tamponeissamme käytetyistä materiaaleista, (vauvojen) tekstiileille määriteltyjen kriteerien mukaisesti.
Jokainen uusi tuote käy läpi mittavat testit ennen myyntiin päätymistään, aina raaka-aineiden turvallisuudesta lopullisen tuotteen turvallisuuteen, laatuun ja toimivuuteen.
 
✓ Viimeisimmässä tamponituotekehityksessä toteutettiin yli 12.000 testiä
✓ Näitä testejä toteuttavat raaka-aineen toimittajat, sisäiset ja ulkoiset laboratoriot sekä riippumattomat instituutit
 

Mitä tamponi sisältää?


Tässä on lista tamponiemme osista ja niiden raaka-aineista:

Pinta:

Pintakerros on erittäin ohut, ja se on tehty tarkkaan valikoidusta synteettisistä kuiduista (polyeteeni, polypropeeni, polyesteri) varmistaaksemme, että tamponi on mukava laittaa paikoilleen ja poistaa, etenkin niukempina vuotopäivinä. Pintakerros ympäröi imukykyistä ydintä, jotta kuidut eivät tartu emättimen seinämiin tamponia poistettaessa. Tämä ohut kerros peittää tamponin ytimen ilman tarpeettomia, lisättyjä kemikaaleja. Sen avulla voimme tehdä tamponeista turvallisempia ja mukavampia.
 
Käytetyt synteettiset kuidut ovat turvallisia ja niitä käytetään useissa tuotteissa esimerkiksi haavanhoidossa.

Imukykyinen ydin:

Tamponeidemme imukykyinen ydin on tehty viskoosista, biohajoavasta ja kestävästä kuidusta, joka valmistetaan turvalliseksi todetusta luonnollisesta puumassasta. Viskoosilla on erityisiä ominaisuuksia kuten imukyky ja vahvuus, jotka tekevät viskoosista ihanteellisen materiaalin tamponin imukykyiseksi ytimeksi. Viskoosi on turvallinen, kestävä ja vastuullinen materiaali. Käyttämämme viskoosikuidut valmistetaan puusta, joka saadaan vastuullisesti hoidetuista metsistä Euroopassa

Naru:

Tamponin naru on valmistettu synteettisistä polyesterikuiduista, jotka tunnetaan kestävyydestään ja siitä, etteivät ne ime itseensä kosteutta, jotta käyttö on hygieenistä. Tuotantoprosessissa naru sidotaan tiukasti tamponiin niin, että tamponin poistaminen on helppoa ja turvallista. Narun kestävyys ja kiinnitys käyvät läpi rutiinitestit ennen tamponien päätymistä kauppojen hyllyyn.

Kääre:

Sisin pakkaus (kääre) on valmistettu synteettisistä polymeereistä (polyeteeni, polypropeeni), jotta tamponi on suojassa kontaminaatiolta (pöly, lika) ja kosteudelta. Kääre myös estää tamponia laajentumasta, minkä ansiosta tamponi on helpompi asettaa paikoilleen kun otat sen käyttöön. Kartoitamme jatkuvasti kestävämpiä vaihtoehtoja, jotka toimisivat yhtä hyvin.